Manchetknopen

manchetknopen - Pakkopen.com

Twee gelijke objecten die zo gemaakt zijn, dat ze door de knoopsgaten van manchetten passen en door een staafje, een kettinkje of een stukje elastiek met elkaar verbonden zijn.

Waar moet je nou op letten als je op zoek gaat naar mooie manchetknopen? Hoewel de manchetknopen klein zijn dragen ze “groot” bij aan je verschijning. Deze accessoires maken je outfit af door het meer persoonlijk en origineel te maken.

1. Manchetknopen moet eenvoudig en niet al te sierlijk zijn. Gemaakt van goud, zilver of platinum. Geen plastic en geen goedkope metalen.

2. Houdt rekening met de kleuren van andere accessoires. Draag geen zilveren manchetknopen bij een gouden horloge bijvoorbeeld. Horloge, ringen en manchetknopen moeten op elkaar afgestemd zijn.

3. Manchetknopen worden alleen gedragen bij overhemden met dubbele manchet. (uitzondering is het overhemd dat gedragen wordt bij het rokkostuum)

4. Er zijn vele verschillende soorten aparte manchetknopen zoals teddyberen, honden, dobbelstenen, initialen, fietsen, logo’s enzovoorts. Draag deze manchetknopen alleen naar casual evenementen en niet naar zakelijke evenementen.

Zijden manchetknoop - Pakkopen.com

5. De stoffen bolletjes, die er als gevlochten kogeltjes uitzien zijn tegenwoordig ook erg geliefd. Ze zijn er effen en meerkleurig en de  lage prijs maakt het mogelijk voor iedere combinatie van jasje, broek, overhemd en das manchetknopen in de passende kleur te vinden. Oorspronkelijk waren deze knopen eigenlijk een soort plaatsvervangers, die de klant nadat hij het overhemd had gekocht, door zijn eigen waardevollere manchetknopen kon vervangen. Nu zijn ze zowel een geliefd accessoire dat perfect bij de overige kleding aangepast kan worden, als een goede tussenoplossing voor mensen die (nog) geen manchetknopen bezitten.