Windsor knoop

Een das strikken met de Windsor knoop. Hoe doe ik dat?

Windsor knoopstrop·das de; v(m) -sen nauw om de hals sluitende das (1), m.n. voor heren Een stropdas(wordt ook vaak wel das genoemd) is een lang stuk stof dat om de nek wordt geknoopt. Een stropdas is meestal van zijde. Stropdassen worden volgens de oude gewoonte door mannen boven een overhemd gedragen. De kraag van het overhemd bedekt het gedeelte van de stropdas dat om de nek wordt geknoopt.Windsor Knoop

hoe knoop ik een windsor knoop stropdas1. Start met het wijde gedeelte van de das aan de rechterkant. Houd ongeveer 30 cm. ruimte tussen het brede en smalle uiteinde van de stropdas.

2. Kruis dan het brede uiteinde over het smalle uiteinde.

3. Haal het wijde uiteinde van de stropdas omhoog door de lus tussen je kraag en de stropdas. Haal dan het wijde uiteinde van de stropdas naar beneden.

4. Trek het wijde uiteinde van de stropdas onder de smalle door naar rechts. Dan terug door de lus en weer naar rechts zo dat het wijde gedeelte binnenstebuiten is in de spiegel zoals hiernaast getekend.

5. Haal het wijde gedeelte van de stropdas aan de voorkant van rechts naar links en houd je hand op de plaats.

6. Trek dan het wijde gedeelte weer door de lus naar boven.

7. Dan haal je het brede gedeelte door de lus van de knoop.

8. Hou de knoop voorzichtig vast en zorg ervoor dat je de knoop voorzichtig strakker maakt. Trek dan de knoop rustig naar boven naar de kraag.

Klaar is kees! Dat is alles voor de Windsor knoop. Oefening baart kunst!