Dresscodes

Dresscodes
We hebben allemaal wel eens een uitnodiging ontvangen waarop een dresscode vermeldt stond. De dresscode is er voor de duidelijkheid en om te zorgen dat niemand over- of underdressed op komt dagen. Wij van Pakkopen.com helpen je graag om dat laatste zéker te voorkomen.

Black Tie
Black tie staat voor elegant en chique. Er wordt van je verwacht dat je in een smoking verschijnt. Dit houdt in een zwarte broek met aan de zijkant een fluwelen streep en een zwart jasje met lapellen. Je hoort hier zwarte (lak) (leren) schoenen en zwarte sokken bij te dragen. Onder het jasje draag je een helderwit smokinghemd met een opstaande boord, omgeslagen boordpunten en dubbele manchetten. De zwarte vlinderdas (“black tie”) maakt je outfit helemaal af.

Black tie

 

 

 

 

 

 

 

 

White Tie
Bij White Tie dien je in een rokkostuum te komen. Het jasje hiervan wordt altijd open gedragen. Onder het jasje draag je een wit vest en een wit hemd met openstaande boord, omgeslagen boordpunten en dubbele manchetten.

white-tie

 

 

 

 

 

 

 

 

Smart Casual
Smart casual stijl zit tussen de formele en informele stijl in.  Voor mannen een (katoenen) broek (geen jeans), overhemd en eventueel met een jasje (geen pak). Een das hoort er in dit geval niet bij.

smart casual

 

 

 

 

Tenue de Ville
Tenue de ville betekend “stadskleding”. Je verwacht het niet maar er wordt hiermee van je verwacht dat je in een pak komt. Deze stijl komt vaak voor op recepties. Je gaat in een zwart of donker twee- of driedelig pak aangevuld met een effen das en nette schoenen.

Tenue de Ville