Kleuren van het pak

Kleuren van het pak
Kiezen van een pak kleur kan moeilijk zijn als je echt niet weet wat je zoekt. Je moet je als eerste afvragen naar welke gelegenheid je het pak zult dragen.

Als passende kleuren voor een pak gelden traditioneel donkerblauw, donker tot lichtgrijs en zwart. Het pak moet in ieder geval in een van deze schakeringen gehouden worden wanneer het bij de uitoefening van de dagelijkse bezigheden op het gebied van financiën, rechtspraak, handel of politiek gedragen wordt. Alleen in het weekend of bij een sportieve aangelegenheid mag een pak bruin of groen zijn.

Eén tip is om voor een centrale kleur (blauw of bijvoorbeeld grijs) te gaan bij je eerste pak. Deze kleuren kunnen bijna naar elke gelegenheid gedragen worden. Deze kleuren zie je voornamelijk terug in het bedrijfsleven.Uniforme veilige kleuren zijn o.a.:
1. Zwart
Een zwart pak kan gedragen worden naar bruiloften, begrafenissen en eigenlijk naar alle gelegenheden zoals het kantoor.

2. Bruin
Bruine pakken zijn meer voor de minder serieuze gelegenheden zoals feesten, bruiloften, kerk en andere gelegenheden.

3. Kaki (grauwgeel)
De kaki kleurige pakken kunnen bijvoorbeeld naar het strand gedragen worden. Maar kan ook bij een minder formele gelegenheid naar het werk gedragen worden.

4. Beige
Het beige kleurige pak is lekker om te dragen als het wat warmer weer is. Maar ook dit pak kan bij wat minder formele gelegenheden gedragen worden zoals bruiloften, kerk en misschien de zakelijke feestjes waar een pak gedragen hoort te worden.